Ανάπτυξη λογισμικού για τη πρόβλεψη της προόδου των φοιτητών

 

Θέμα: «Ανάπτυξη λογισμικού για τη πρόβλεψη της προόδου των φοιτητών»

 

Επιβλέπoντες: Βασίλειος Ταμπακάς,

Ιωάννης Λιβιερης

 

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ: ΝΑΙ

Μέλη:

 

Ακαδημαϊκό Έτος: 2016-2017

Στόχοι

Τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή των τεχνικών εξόρυξης γνώσης σε εκπαιδευτικά δεδομένα έχει βοηθήσει, τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους εκπαιδευόμενους, στην ανακάλυψη νέων, ενδιαφέρων και χρήσιμων γνώσεων. Στόχος της εργασίας, είναι η όσον το δυνατόν ακριβέστερη πρόγνωση της επίδοσης των φοιτητών κατά την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο µε σκοπό τον εντοπιστώ των φοιτητών µε χαµηλές επιδόσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους ή να µείνουν πίσω και να δυσκολευτούν στην συνέχεια. Γι’ αυτό το σκοπό, θα αναπτυχθεί ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα προβλέπει σε πόσα χρόνια ένας φοιτητής θα ολοκληρώσει της σπουδές του ή ακόμα αν θα τις εγκαταλείψει.

 

Αντικείμενο

Ο φοιτητής πρέπει να μελετήσει τη τρέχουσα βιβλιογραφία, να εφαρμόσει/ αξιολογήσει τους σημαντικότερους αλγόριθμους μηχανική μάθησης και να υλοποιήσει ένα λογισμικό (σε JAVA) που θα χρησιμοποιεί τις βιβλιοθήκες μηχανικής μάθησης WEKA.

 

Η εργασία περιλαμβάνει

Εξοικείωση με τις βιβλιοθήκες μηχανικής μάθησης WEKA, υλοποίηση αλγορίθμων μηχανική μάθησης

Σχετιζόμενα Μαθήματα

Πρωτεύοντα:  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

 

Δευτερεύοντα: ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΕΦΗΣ ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ

Απαιτήσεις παρουσίας: ΟΧΙ