Ανάπτυξη πολιτικής διανομής πόρων (allocation policy) για την πλατφόρμα προσομοίωσης τεχνολογιών υπολογιστικού νέφους CloudSim

 

 

Θέμα: «Ανάπτυξη πολιτικής διανομής πόρων (allocation policy) για την πλατφόρμα προσομοίωσης τεχνολογιών υπολογιστικού νέφους CloudSim»

 

Επιβλέπoντες: Βασίλειος Ταμπακάς,

Β. Τσακανίκας

 

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ: ΝΑΙ

Μέλη:

 

Ακαδημαϊκό Έτος: 2016-2017

Στόχοι

Η CloudSim αποτελεί μία πλατφόρμα προσομοίωσης της λειτουργίας και της επικοινωνίας υποδομών νέφους. Μία από τις καθοριστικές λειτουργίες της πλατφόρμας είναι η ανάθεση νέων εικονικών μηχανών, κατ'απαίτηση, στις υπολογιστικές υποδομές. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιεί κατάλληλους αλγορίθμους ανάθεσης υπολογιστικών πόρων, σύμφωνα με κάποιους κανόνες, όπως για παράδειγμα τον αλγόριθμο RoundRobin και First-Come-First-Served.
Στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας καλείστε να υλοποιήσετε και να συγκρίνετε αλγόριθμους ανάθεσης και διανομής πόρων. Ένα πολύ καλό σημείο να αρχίσετε την έρευνά σας είναι η δημοσίευση (http://www.sersc.org/journals/IJGDC/vol8_no1/14.pdf)

 

Αντικείμενο

Εξοικείωση με τη CloudSim , Σχεδιασμός και υλοποίηση αλγορίθμων

 

Η εργασία περιλαμβάνει

Σχεδιασμό και ανάπτυξη αλγορίθμων

Σχετιζόμενα Μαθήματα

 

Πρωτεύοντα:  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ

 

Δευτερεύοντα: ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ, ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Απαιτήσεις παρουσίας: ΟΧΙ