Μέλη

Μέλη Ε.Π του Τμήματος

Δρ. Βασίλειος Ταμπακάς, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Διευθυντής εργαστηρίου.

Δρ. Ιωάννης Δ. Ζαχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Δρ. Ιωάννης Τζήμας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Δρ. Ιωάννης Τσακνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Δρ. Παναγιώτης Αλεφραγκής, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Δρ. Σωτήρης Χριστοδούλου, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Εξωτερικοί Ερευνητές – Συνεργάτες, μέλη ΔΕΠ άλλων Ιδρυμάτων

Ν. Καρακαπιλίδης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πολυτεχνείου Πατρών

Β. Βερύκιος, Καθηγητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Α. Καμέας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σ. Σιούτας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κ. Τσίχλας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σ. Κωτσιαντής, Λέκτορας, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Σύντομα βιογραφικά των μελών της ερευνητικής ομάδας

Βασίλειος Ταμπακάς: Ο Βασίλης Ταμπακάς είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1962 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε το 1986 από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του  Πανεπιστήμιο Πατρών και το 1991 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του από το ίδιο Τμήμα στην περιοχή των Κατανεμημένων Συστημάτων. Το διάστημα 1986-1997 συνεργάστηκε με το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΕΑΙΤΥ ως Επιστημονικός Συνεργάτης/Ερευνητής. Επίσης συνεργάστηκε με το ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΝΒΙΤ και με την Intracom. Το 1995 εκλέχτηκε ως επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Πάτρας. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 25 ερευνητικά/αναπτυξιακά έργα είτε ως υπεύθυνος έργου είτε ως υπεύθυνος ομάδας εργασίας. Έχει αναλάβει επανειλημμένα θέσεις διοικητικής ευθύνης όπως Αντιπρόεδρος Ιδρύματος (2005-2008), Διευθυντής Σχολής (2012-2013) και Προϊστάμενος Τμήματος (2001-2005 και 2008-2011). Επίσης για αρκετά έτη ήταν μέλος της Συνέλευσης του ΤΕΙ Πάτρας και μέλος της Επιτροπής Ερευνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στις περιοχές: Κατανεμημένα/Λειτουργικά Συστήματα, Κατανεμημένα Συστήματα με κινητούς χρήστες (Mobile Networks), Συστήματα Ανάκτησης Κειμένου και Διαχείρισης Πληροφορίας, στην Επιχειρηματική Νοημοσύνη (Business Intelligence) και στην Εξόρυξη Γνώσης (Data Mining). Στις παραπάνω περιοχές έχει  δημοσιεύσει άνω των 50 εργασιών σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Οι δημοσιεύσεις του έχουν αναγνωριστεί από πάνω από 300 ετεροαναφορές σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και βιβλία.

Έχει συγγράψει δυο διδακτικά βιβλία τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλά Τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και πολλές διδακτικές σημειώσεις. Δίδαξε αυτοδύναμα στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο ΕΑΠ ως ΣΕΠ και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην Πατρών). Μεταξύ των άλλων έχει διδάξει/διδάσκει τα μαθήματα Κατανεμημένα Συστήματα, Λειτουργικά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού, Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πόρων κ.λ.π.

Ιωάννης ΖαχαράκηςΑναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Δ. Ζαχαράκης. Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών το 1992 και Διδακτορικό Δίπλωμα σε Τεχνολογία Λογισμικού το 1999, και τα δύο από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2008 είναι Επικ. Καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πάτρας, με αντικείμενο "Ανάλυση και Σχεδιασμός Λογισμικού", με άνω των 30 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κρίση και άνω των 200 ετεροαναφορών. Από το ακαδ. έτος 2009-10 μέχρι το 2012-13, διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών στη Διοίκηση και Οικονομία, ΤΕΙ Πάτρας, Παράρτημα Αμαλιάδας. Επίσης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ΤΕΙ Πάτρας από 2008 έως το 2011, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το 2013. Από το ακαδ. έτος 2013-14 είναι μέλος ΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Συνολικά, παρουσιάζει πάνω εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2002. Επίσης, έχει συγγράψει το βιβλίο «Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα και Ευρετικές Μέθοδοι», (συ-)συγγράψει το βιβλίο «Ζητήματα ανάπτυξης συστημάτων διάχυτου υπολογισμού που σχετίζονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία» για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εναλλακτικό διδακτικό υλικό (ΕΔΥ - webcast) με τίτλο «Μεταγλωττιστές, αντικειμενοστρεφής ανάλυση» της Θεματικής Ενότητας «Σχεδιασμός Λογισμικού». Στο ΕΑΠ είναι διδάσκων (ΣΕΠ) από το 2004 σε θεματικές ενότητες όπως «Τεχνητή Νοημοσύνη και Εφαρμογές» (του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Πληροφορική») και «Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού» (του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού: Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συστημάτων Υπολογισμού»)

Κατά το διάστημα 1993-1999, παρείχε ερευνητικό έργο στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Παν. Πατρών, σε θέματα προδιαγραφών, σχεδιασμού και υλοποίησης ευφυών εκπαιδευτικών συστημάτων. Είχε και έχει συμμετοχή σε διάφορά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Από το 2002 εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ερευνητική Μονάδα 3) σε ερευνητικά θέματα τυπικών προδιαγραφών διάχυτων υπολογιστικών συστημάτων. Από το 2009 διατελεί Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 3 (ΥΕΜ). Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε 11 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα και έχει διευθύνει 3 εξ αυτών. Πιο αναλυτικά: 4 έργα FET (στα 2 project manager), 2 έργα ΕΠ Διά Βίου Μάθηση (Ιδρυματικός-Επιστημονικός Υπεύθυνος), 1 έργο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Αρχιμήδης ΙΙ, 1 έργο ΕΠΕΤ ΙΙ, 1 έργο INCO-COPERNICUS, 1 έργο ΠΑΒΕ, 1 έργο ΣΥΝ.

Γιάννης Τζήμας: O Δρ. Γιάννης Τζήμας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτορας του ιδίου Τμήματος στην περιοχή των Τεχνολογιών Διαδικτύου.

Η ερευνητική του δραστηριότητα εντοπίζεται στις περιοχές των Δικτύων Η/Υ και εφαρμογών τους και των Τεχνολογιών Διαδικτύου, όπου έχει δημοσιεύσει ένα σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Από το 1995 έως σήμερα έχει διατελέσει Τεχνικός Υπεύθυνος του εργαστηρίου Γραφικών, Πολυμέσων και Γεωγραφικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα από το 1997 έως το 2011 ήταν Τεχνικός Συντονιστής της Ερευνητικής Μονάδας Τεχνολογιών Διαδικτύου και Πολυμέσων του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Με τις παραπάνω ιδιότητες έχει συμμετάσχει στο συντονισμό και στην υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων από το 1995 έως σήμερα. Τα έργα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Τέλος, μέχρι τα μέσα του 2013 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ιωάννης Τσακνάκης: Ο Ιωάννης Τσακνάκης αποφοίτησε το 1996 από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ανακηρύχθηκε σε διδάκτορα του ίδιου τμήματος το 2004. Από το 1996 παρουσιάζει ερευνητική δραστηριότητα σε περιοχές όπως Διαχείριση Πληροφορίας σε Βάσεις Δεδομένων, Δομές Δεδομένων, Υπολογιστική Γεωμετρία, Ανάκτηση Πληροφορίας, Εξόρυξη γνώσης στον Παγκόσμιο Ιστό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 εργασίες σε περιοδικά και έγκυρα συνέδρια (ελληνικά και διεθνή).

Από το 2009 έως το 2013 εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο γνωστικό αντικείμενο : «Τεχνικές και Συστήματα Διαχείρισης Πληροφορίας σε Βάσεις Δεδομένων». Από τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών ΤΕ Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Μαθήματα: Βάσεις Δεδομένων. Δομές Δεδομένων, Λειτουργικά Συστήματα, Εισαγωγή στην Πληροφορική. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Διαχείριση Πληροφορίας σε Βάσεις Δεδομένων, Δομές Δεδομένων, Υπολογιστική Γεωμετρία, Ανάκτηση Πληροφορίας, Εξόρυξη γνώσης στον Παγκόσμιο Ιστό

Παναγιώτης Αλεφραγκής: O Δρ. Παναγιώτης Αλεφραγκής διαθέτει πάνω από 19 χρόνια πρακτική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη λογισμικού με εξειδίκευση σε αλγορίθμους βελτιστοποίησης για την επίλυση προβλημάτων μεγάλης κλίμακας σε πολλές περιοχές εφαρμογής. Είναι συγγραφέας σε πάνω από 40 επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή σε πολλά εθνικά (ΓΓΕΤ AirLift, ΠΕΠ Methodica, ΠΕΠ HAVI) και διεθνή (Esprit DAYSY, Esprit PAROS, FP6 ScamStop, FP7 Alma) ερευνητικά έργα. Ήταν μέρος  της ομάδας που  κέρδισε τη 2η θέση στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Δημιουργίας Ωρολογίων Προγραμμάτων (2008) και την 1η θέση στο 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Χρονοπρογραμματισμού Νοσηλευτικού  Προσωπικού (2010). Είναι μέλος σε οργανωτικές επιτροπές και κριτής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και κριτής σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά (ΙΕΕΕ, Elsevier, ACM, Wiley). Ήταν ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρείας Lyseis Ltd AITS η οποία παρήγαγε εξειδικευμένο λογισμικό για τη βελτιστοποίηση πόρων για τη αεροπορική βιομηχανία με πελάτες της Lufthansa AG και την AIMS. Από το 2008 είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Τεχνολογία Λογισμικού στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων & Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου και από το 2013 στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι Διδάκτορας(2000) και Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός(1995) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι μέλος της IEEE και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σωτήρης Χριστοδούλου: Ο Σωτήρης Π. Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Κω το 1971, έλαβε το πτυχίο του το 1994 από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πάτρας, και το διδακτορικό του στις Τεχνολογίες Παγκοσμίου Ιστού (Web Engineering ) από το ίδιο τμήμα το 2004. Σήμερα είναι Καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Από το 1994 έως το 2006 εργάστηκε ως ερευνητής και τεχνικός υπεύθυνος στο εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων – Πανεπιστήμιο Πάτρας, όπου συμμετείχε σε 13 ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, στους τομείς των τεχνολογιών Παγκοσμίου Ιστού, στη μοντελοποίηση / διαχείριση υπερμεσικών εφαρμογών και στο σχεδιασμό 3Δ εφαρμογών. Επιπλέον, κατά την περίοδο 2002-2003 εργάστηκε για την Daedalus Networks Ltd (νυν Citrix) ως τεχνικός υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ποιότητας λογισμικού και συστημάτων. Πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Μεθοδολογίες ανάλυσης και σχεδιασμού λογισμικού για τον Παγκόσμιο Ιστό, Ποιότητα κώδικα εφαρμογών Παγκοσμίου Ιστού, Βελτιστοποίηση απόδοσης εφαρμογών Ιστού για κινητές συσκευές, Yπερμέσα και χωροταξικό υπερκείμενο. Οι ερευνητικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν περισσότερα από 35 διεθνή περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και διεθνή συνέδρια με κριτές, οι οποίες έχουν περισσότερες από 150 ετεροαναφορές από τρίτους ερευνητές. Είναι professional member στους οργανισμούς ACM και IEEE, μέλος σε οργανωτικές επιτροπές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και κριτής σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά (ACM, IEEE, κά).

Νίκος Καρακαπιλίδης: Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής, 1989 - Διδακτορικό από το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, 1993). Από τον Αύγουστο του 2000, είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης». Έχει προηγουμένως εργαστεί ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στα EPFL - LITH (Ελβετία), INRIA - Sophia Antipolis (Γαλλία), GMD - AiS (Γερμανία), and Queen Mary & Westfield College (Μ. Βρετανία). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις περιοχές: Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα, Συστήματα Βασισμένα σε Γνώση, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ευφυείς Πράκτορες, Συστήματα Συλλογικής και μέσω Η/Υ Υποβοηθούμενης Εργασίας, Συστήματα Υποστήριξης Ομαδικών Αποφάσεων με βοήθεια Η/Υ, και εφαρμογές των παραπάνω στο Διαδίκτυο. Έχει εκτενή εμπειρία (για περίπου 20 χρόνια) στην ανάπτυξη καινοτόμων Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων Έρευνας & Ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Ήταν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Dicode FP7-ICT και Κύριος Ερευνητής στο έργο Palette FP6-IST IP. Ήταν Πρόεδρος (Chair) πολλών διεθνών επιστημονικών ημερίδων (workshops). Για πολλά χρόνια, ήταν ο Editor-in-Chief της Web-Based Learning Book Series και Co-Editor-in-Chief του International Journal of Web-Based Learning and Teaching Technologies. Είναι ο editor και βασικός συγγραφέας του πρόσφατα δημοσιευμένου βιβλίου με τίτλο «Mastering Data-Intensive Collaboration and Decision Making» που εκδόθηκε από τον Springer.

Βασίλης Βερύκιος: Ο Βασίλης Βερύκιος γεννήθηκε στην Πάτρα. Πήρε το Δίπλωμα Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Τμήμα Μηχανικών ΗΥ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1992. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  (1997) και Διδακτορικό (1999) στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ινδιάνα των ΗΠΑ. Από το 1999 μέχρι και το 2001 ήταν Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα των Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Drexel της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. Από το 2005 μέχρι το 2011 ήταν Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού αλλά και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Εξόρυξη Δεδομένων» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με γνωστικό αντικείμενο την "Διαχείριση Δεδομένων", Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη "Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα" της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του ΕΑΠ, (http://eeyem.eap.gr/en).

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς Διαχείρισης Δεδομένων, Εξόρυξη γνώσης από Δεδομένα, Πληροφοριακά Συστήματα, Ποιότητα Δεδομένων και Πληροφορίας, Ιδιωτικότητα Δεδομένων και Ασφάλεια, Μεγάλα Δεδομένα, Υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού, Παράλληλα Συστήματα και Εξόρυξη Εκπαιδευτικών Δεδομένων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως τα TKDE, DAPD, VLDB Journal, JDIQ, Information Systems, Information Sciences, κλπ, καθώς επίσης και στα πρακτικά  διεθνών συνεδρίων και ημερίδων ενώ έχει πάνω από 4500 αναφορές. Είναι συσυγγραφέας βιβλίου των εκδόσεων Springer με αντικείμενο «Association Rule Hiding for Data Mining», έχει μεταφράσει έγκριτα συγγράμματα με αντικείμενο την Εξόρυξη Δεδομένων αλλά και τις Βάσεις Δεδομένων. Έχει συμμετάσχει σαν ερευνητής και σαν υπεύθυνος έργου σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα από το Australian Research Council, την Ευρωπαϊκή Ένωση την Google κ.α. Έχει υπάρξει επιστημονικός σύμβουλος στην Telcordia Technologies (ΗΠΑ), ChoiceMaker Technologies (ΗΠΑ), στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Κέντρο Υπολογιστικών Συστημάτων Υψηλής Πιστότητας (ΗΠΑ), στην Intracom SA και στην SingularLogic SA. Έχει τέλος διατελέσει μέλος σε Επιτροπές Προγράμματος πολλών διεθνών συνεδρίων για σειρά ετών μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα συνέδρια KDD, ICDM, ECML/PKDD, CIKM κλπ.

Αχιλλέας Καμέας: Ο Δρ. Αχιλλέας Δ. Καμέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στο αντικείμενο των Διάχυτων και Σφαιρικών Συστημάτων και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού» (ΣΔΥ) της ΣΘΕΤ ΕΑΠ. Ακόμη είναι Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΑΠ (http://dasta.eap.gr) και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας Dynamic Ambient Intelligent Systems (DAISy) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (http://daisy.cti.gr). Τέλος, είναι εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έργο ESCOReference Group on ICT Services, εθνικός εκπρόσωπος στην επιτροπή TC428 του CEN και μέλος της Ομάδας Εργασίας 3 της επιτροπής ΤΕ48 του ΕΛΟΤ.

Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως Επίκουρος Καθηγητής της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ και ως Καθηγητής-Σύμβουλος στο ΕΑΠ στο αντικείμενο της Σχεδίασης Λογισμικού, ως Λέκτορας ΠΔ407 του Παιδαγωγικού τμ. Νηπιαγωγών του Παν. Πατρών και ως Επιστημονικός Συνεργάτης των ΑΤΕΙ Πατρών, Μεσολογγίου και Καλαμάτας. Κατά την τριετία 2007-2010 διετέλεσε εκλεγμένος Αναπληρωτής Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ ΕΑΠ. Κατά την περίοδο 2007-2014 διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του ΕΑΠ (http://eeyem.eap.gr).

Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ως έμπειρος ερευνητής / υπεύθυνος ομάδας σε περισσότερα από 15 ευρωπαϊκά ή εθνικά έργα (μεταξύ αυτών τα Social, Plants, ATRACO, TIPS, PIN, VAB, CompAAL eVirtue, TakeCare, FragMex κα) και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος των ευρωπαϊκών έργων e-Gadgets, ASTRA, SONETOR, ADVENT και eCultSkills (τα δύο τελευταία βρίσκονται σε εξέλιξη).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες σε βιβλία, διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, ενώ έχει συγγράψει 3 Πανεπιστημιακά βιβλία και έχει συμμετάσχει στην έκδοση 5 βιβλίων από διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Έχει συμμετάσχει ως μέλος στις οργανωτικές επιτροπές περισσότερων από 100 διεθνών συνεδρίων, μεταξύ αυτών UbiComp, IEEE PerCom, ACM SAC, IEEE Intelligent Environments, AmI Conference (έχει διατελέσει Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των δύο τελευταίων).

Είναι Διπλωματούχος (1989) και Διδάκτορας (1995) του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Παν. Πατρών, ενώ κατέχει πιστοποιητικά εκπαίδευσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το ΕΑΠ. Είναι μέλος ΤΕΕ, ΕΕΤΝ και ΕΤΠΕ (Ιδρυτικό Μέλος) και member of IEEE, IEEE CS and ACM.

Σπυρίδων Σιούτας: Ο Δρ. Σπυρίδων Σιούτας γεννήθηκε στην Ελλάδα (Τρίκαλα Θεσσαλίας) το 1975. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών τον Δεκέμβριο του 1997. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MPhil) και Διδακτορικό (PhD) από το ίδιο Τμήμα τα έτη 2000 και 2002 αντίστοιχα. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε γενικές γραμμές  Αλγορίθμους Διαχείρισης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων τόσο σε κεντρικοποιημένες (centralized) όσο και σε μη-κεντρικοποιημένες (decentralized) ή κατανεμημένες (distributed) Βάσεις Δεδομένων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά (μεταξύ άλλων  SIGMOD Record, Algorithmica, Theoretical Computer Science, Computer Journal, Data and Knowledge Engineering, Journal of Descrete Algorithms, Distributed and Parallel Databases, Journal of Systems and Software, Artificial Intelligence Review Journal, International Journal on Artificial Intelligence Tools, ESA, ICALP, ISAAC, DEXA, PSD, SAC, CIKM, PODC, ICDT/EDBT, SODA, SIGMOD e.t.c.). και έχει λάβει πάνω από 450 ετεροαναφορές. Ήταν μεταξύ των πρωτεργατών της διοργάνωσης των ακολούθων: (1) “ACM Workshop on Peer to Peer and Service Oriented Hypermedia: Techniques and Systems” Sept. 2005, Salzburg, Austria (2) “ACM International Workshop on Architectures, Models and Infrastructures to Generate Semantics in Peer to Peer and Hypermedia Systems”, August 2006, Odense, Denmark (3) Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (IEEE PCI 2009), September 2009, Corfu, Greece, (4) AIAI / EANN 2011, September 2011, Corfu, Greece  και  (5) Workshop Chair στο ΑΙΑΙ 2012 (General Chair sto “LNCS International Workshop on Mining Humanistic Data, MHDW 2012, September 2012, Halkidiki, Greece). Επιλέχθηκε μετά από διαδικασία κρίσης να παρακολουθήσει ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής (Postdoc Researcher) το θερινό σχολείο με τίτλο  “massive data sets” στο Τμήμα BRICS (Basic Research in Computer Science) του Πανεπιστημίου του Aarhus, στη Δανία, τον Ιούνιο του 2002.  Ήταν επισκέπτης Ερευνητής στο Kings College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (research domain: String Algorithmics and I/O complexity), τον Απρίλιο του 2005. Ήταν επίσης επισκέπτης Ερευνητής στο ινστιτούτο MADALGO (Massive Data ALGOrithmics), του Πανεπιστημίου του Aarhus στη Δανία όπου έδωσε ομιλία μετά από πρόσκληση με τίτλο: “Deterministic Data Structures over P2P Networks”, τον Δεκέμβριο του 2008. Συμμετείχε συνολικά σε δώδεκα (12) ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε τρία (3) εκ των οποίων διετέλεσε/διατελεί Επιστημονικός Υπεύθυνος.

Σωτήρης Κωτσιαντής: Λέκτορας στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα υπολογιστικά μαθηματικά με διδακτορικό στη μηχανική μάθηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της εξόρυξης δεδομένων, μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Διεύθυνση στο Διαδίκτυο: http://www.math.upatras.gr/~sotos/

Ημερομηνία Γέννησης: 25/02/1977

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

h-index: 21, g-index:55, citations: 3169 (scholar google)

Κριτής στα επιστημονικά περιοδικά: Pattern Recognition Journal, IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics--Part B: Cybernetics, Data Mining and Knowledge Discovery, Pattern Analysis and Machine Intelligence Journal, Knowledge-Based Systems, Computational Intelligence Systems, International Journal of Information Technology & Decision Making, International Journal of Intelligent Systems in Accounting, Finance and Management, Journal of Computational Science, IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine, BMC Medical Informatics and Decision Making, Journal of Applied Mathematics, Information Processing Letters, Neurocomputing, International Journal of Systems Science, International Journal of Metaheuristics, Journal of Intelligent and Fuzzy Systems.

 

Κριτής στα διεθνή συνέδρια: ISI'14, ISI'13,  IACIS 2013, ICPRAM 2013, ICTAI 2012, ICACT 2012, ICIPT 2012, ICCCT 2012, ICPRAM 2012, ICMIA2012, ICCIT2012, ICCIT09, NISS2009, NCM2009, IDC2009, IMS2009, ICCIT08, ICTAI 2007